Kdo by si pomyslel, že pepř a kurkuma se bude dát pozřít jako latte?

Golden milk je v této době velký hit pro své léčivé účinky a superfood nálepku. Hlavní složkou je kurkuma což je odrůda šafránu, který se vyskytuje v jižní Asii. Jejími hlavními supersilami jsou protizánětlivé a protiinfekční vlastnosti. Proto se často využívá k léčbě ran, zánětů a kožních problémů (lupénka, akné…).

Její chuť není moc výrazná, zato barva je její chloubou. Proto někdy poslouží jako přírodní barvivo.

Golden milk nebo Golden Latte se připravuje za pomocí kurkumy, dalšího koření a rostlinného mléka.

Stupeň obtížnostiJednoduchý

Porce1 Serving

 500 ml rostlinného mléka (kokosové nebo ořechové chutnají zvláště dobře)
 1,50 lžička kurkumy
 0,50 lžička skořice
 1 špetka kardamomu
 1 špetka černého pepře (nutnost! Aktivuje účinky kurkumy)
 Zázvor dle vlastního uvážení (záleží, jak stateční jste)
 Sladidlo (med, javorový sirup, stévie, xylitol…jak chcete)

1

V malé skleničce rozmícháme kurkumu a skořici s trochou mléka než vytvoří pastu. Tu pak přidejte do kastrolu s ohřátým rostlinným mlékem, dobře promíchejte. Přidejte zbytek ingrediencí a můžete podávat.

Ingredience

 500 ml rostlinného mléka (kokosové nebo ořechové chutnají zvláště dobře)
 1,50 lžička kurkumy
 0,50 lžička skořice
 1 špetka kardamomu
 1 špetka černého pepře (nutnost! Aktivuje účinky kurkumy)
 Zázvor dle vlastního uvážení (záleží, jak stateční jste)
 Sladidlo (med, javorový sirup, stévie, xylitol…jak chcete)

Postup

1

V malé skleničce rozmícháme kurkumu a skořici s trochou mléka než vytvoří pastu. Tu pak přidejte do kastrolu s ohřátým rostlinným mlékem, dobře promíchejte. Přidejte zbytek ingrediencí a můžete podávat.

Tekuté zlato

Napsat komentář