K Velikonocům neodmyslitelně patří vajíčka. Ne každý, ale vajíčka jí nebo smí a tak jsem vytvořila super rychlá recept na nevajíčkovou pomazánku, kterou můžete vesele použít na příklad k snídani na kváskový chleba nebo do sandwichů.

…jo a má okolo 24g bílkovin!

Easter has a strong connection with eggs. But not everyone likes or even can have eggs so I have created a super quick vegan egg salad. You can use it as a topping for your sourdough bread or into the sandwich.

…and also…it has around 24g of protein!

Stupeň obtížnostiJednoduchý

Porce1 Serving
Čas na přípravu10 minut

 125 g hedvábného tofu (silken tofu)
 125 g přírodního firm tofu (natural firm tofu)
 2 lžička vykapaného sojového jogurtu (plain soy yogurt)
 2 lžička plnotučné hořčice (dijon mustard)
 1 lžička černé soli (black salt)
 ½ lžička kurkumy (turmeric)
 1 lžička lahůdkového droždí (nutritional yeast)
 černý pepř (black pepper)

1

Veškeré ingredience (kromě firm tofu) dáme do mixéru a umixujeme dohladka.

All the ingredients (except from firm tofu) add to your blender and blend till smooth.

2

Přendejte směs do misky a tvrdé tofu do ní rozdrolte. To vytvoří strukturu vejce.

Transfer the mixture to a bowl and crumble the firm tofu into it. That will create the egg texture.

3

S hotovou směsí už můžete nakládat dle své libosti. Já jsem natřela chleba hummusem, přidala ředkvičky, na to pak hotovou pomazánku a celé jsem to dozdobila černým sezamem a řeřichou.

I used my egg salad as a topping for a bread. I spread a hummus on a bread then added some radishes and my egg salad . I topped it all with some black sesame seeds and watercress.

Ingredience

 125 g hedvábného tofu (silken tofu)
 125 g přírodního firm tofu (natural firm tofu)
 2 lžička vykapaného sojového jogurtu (plain soy yogurt)
 2 lžička plnotučné hořčice (dijon mustard)
 1 lžička černé soli (black salt)
 ½ lžička kurkumy (turmeric)
 1 lžička lahůdkového droždí (nutritional yeast)
 černý pepř (black pepper)

Postup

1

Veškeré ingredience (kromě firm tofu) dáme do mixéru a umixujeme dohladka.

All the ingredients (except from firm tofu) add to your blender and blend till smooth.

2

Přendejte směs do misky a tvrdé tofu do ní rozdrolte. To vytvoří strukturu vejce.

Transfer the mixture to a bowl and crumble the firm tofu into it. That will create the egg texture.

3

S hotovou směsí už můžete nakládat dle své libosti. Já jsem natřela chleba hummusem, přidala ředkvičky, na to pak hotovou pomazánku a celé jsem to dozdobila černým sezamem a řeřichou.

I used my egg salad as a topping for a bread. I spread a hummus on a bread then added some radishes and my egg salad . I topped it all with some black sesame seeds and watercress.

Easter edition // vegan egg salad (nevajíčková)
Celkem
7
Sdílení

Napsat komentář