Dýňová polévka je snad nejtypičtější podzimní pokrm. Plná koření a zjemněná kokosovým mlékem dostává mírně orientální chuť.

Rozkrojte dýni na půl a obě strany pomažte olivovým olejem. Dejte péct na 200 stupňů asi 30 minut (dokud není dýně měkká).
Nechte vystydnout a oloupejte ji. Mezi tím rozehřejte v hrnci olivový olej a osmahněte česnek a hořčičná semínka. Poté přidejte dýni a vše zalijte plechovkou kokosového mléka.
Vše nechte povařit a nakonec rozmixujte. Přidejte sůl, kurkumu, černý pepř, kari, skořici a zázvor. A můžete podávat.
Ingredience
Postup
Rozkrojte dýni na půl a obě strany pomažte olivovým olejem. Dejte péct na 200 stupňů asi 30 minut (dokud není dýně měkká).
Nechte vystydnout a oloupejte ji. Mezi tím rozehřejte v hrnci olivový olej a osmahněte česnek a hořčičná semínka. Poté přidejte dýni a vše zalijte plechovkou kokosového mléka.
Vše nechte povařit a nakonec rozmixujte. Přidejte sůl, kurkumu, černý pepř, kari, skořici a zázvor. A můžete podávat.
2 reakce
Máš nádherný blog, krásne fotografie no verím, že aj k food článku by sa dalo napísať niečo viac 🙂 Každopádne, idem si prečítať aj ďalšie články 🙂
Moc děkuju 🙂