Možnosti tisku:

Stuffed Portobello mushrooms // Plněné žampiony

Porce1 ServingČas na přípravu10 minutDoba vaření20 minutCelkový čas30 minut

 2 Portobello žampiony střední velikosti
 100 g květáku
 15 g sušených rajčat
 40 g cherry rajčátek
 30 g cukety
 1 lžička rajčatového pyré
 ¼ lžička česneku
 10 g čerstvého špenátu
 10 g černých oliv
 oregáno
 čerstvá bazalka
 lahůdkové driždí
 sůl, pepř
 olivový olej
1

Nejprve rozmixujte květák ve vysokorychlostním mixéru, až bude připomínat konzistencí rýži. Poté vyklepněte do utěrky a dejte na 30 sekund do mikrovlnky a až nebude květák tak horký vymáčkněte z něj všechnu přebytečnou vodu. Květák pak vložte na pánev společně s rajčaty, cuketou a černými olivami, restujte pár minut, dokud zelenina trochu nezměkne. Přidejte zbytek surovin a dobře promíchejte.

2

Kloboučky žampionů potřete olivovým olejem a vložte na pečící plech. Květákovou rýží naplňte oba žampiony a dejte péct na 180 – 200 °C na 15 – 20 minut (záleží na velikosti hub). Až žampion bude měkký (ale stále by měl držet tvar) vyndejte z trouby a můžete servírovat.

3

Na dochucení můžete celé jídlo jemně polít balzamikovou glazurou (není to ocet, ale spíše sirup) a ozdobit čerstvou bazalkou.